9/9

Cum aplicam corect Sticla securizata (Tempered Glass) pe ecranul smartphone-ului

12.02.2022
Cristian Catalin Wagenpfiel

    In acest tutorial o sa discutam despre sticla temperata (tempered glass) si cum se aplica corect pe ecranul smartphone-ului.
    Dar pentru inceput;

Ce este sticla temperata.

    Tempered Glass sau sticla temperata este un material stratificat, compus dintr-un silicon absorbant pe stratul de jos, urmat de folii PET, și un adeziv optic clar pentru aderarea la cele două straturi superioare, care sunt geamul și acoperirea oleophoba. Toate acestea sunt "inghesuite" intr-o foaie cu o grosime de 0.08-0.5 mm.
    Un Tempered Glass este superior alternativelor de protectie clasice deoarece;
- transmisia luminii este mai buna, ecranul fiind mai clar
- proprietati anti-reflexie
- reduce efectul de orbire in lumina puternica
- acoperire oleophobica, ceea ce reduce puternic amprentele
- rezistenta la zgariere de 8-9H, superioara suprafetelor Gorila Glass

    Sticla temperata este călită in timpul procesului de fabricare; în caz de cădere ea va absorbi toate socurile și se va rupe în cioburi mici. Sansele sunt destul de mari că ecranul sa fie neatins. Astfel, în loc sa inlocuiti întregul ecran, va trebui doar protectia; care este mai ușoara atât pentru sufletul dvs. cat si pentru portofel.

Aplicare

    Acum o sa va explic cum aplicam sticla securizata la noi la firma.
    O aplicare corecta depinde de mai multi factori si nu in ultimul rand de indemanarea fiecaruia.
    Fiecare pachet este insotit si de un kit de curatare care in functie de producator poate contine; servetel umed / servetel uscat, servetel microfibra, folie anti-dust (o bucatica albastra).
    Aparatul il asezam pe o coala de hartie si indepartam alte obiecte din jurul ei pentru a nu atrage firele de praf. Este recomandat sa aveti la indemana si un scotch. Curatarea display-ului o incep cu servetelul umed, dupa care il folosesc pe cel uscat sau servetelul din microfibre. Dupa o examinare atenta a suprafetei daca raman fire de praf le inlatur cu scotch-ul sau folia anti-dust din kit.
    Acum de fapt incepe partea interesanta. Eu personal imi umezesc mainile cu apa sau solutie de curatat display-uri dar numai dupa ce am terminat de curatat suprafata pe care se aplica. Tin sticla temperata cu 2 degete pe partea ingusta si inlatur cu totul folia purtatoare. Pe urma o apropii si o aliniez usor inclinata pe marginea de sus sau jos a suprafetei pe care o aplic. Daca observ totusi ca au aparut scame sau fire de praf in aceasta etapa (nu este exclus) le inlatur la fel cum am descris mai sus; scotch sau folie anti-dust.     Sticla temperata se lasa sa adere putin in partea de unde incepem aplicarea (cam 5 mm - 1 cm) mai verificam odata atent alinierea pe lungimea suprafetei si daca totul este ok ii dati drumul. Ea se va lipi usor de suprafata dar puteti sa presati cu degetul pana dispar bulele de aer. Dupa aplicare daca observati bule se pot presa cu degetul sau cele mai mici cu diametre de 1-5 mm cu varful unui card. In functie de producatori / indemanare rezultatul poate sa fie de la satisfacator la excelent.

Tip Tricks

Dupa aplicare daca observati fire de praf prinse intre display si sticla temperata se pot inlatura astfel (numai daca aveti rabdarea necesara);

- stergeti marginea sticlei temperate aplicate cu un servetel umed si mainile deasemenea. Curatati particulele de sub unghia cu care incercati sa ridicati sticla. Ridicati sticla de la unul din colturi DAR cu 1 cm inspre centru (niciodata din colturi) pentru ca o deteriorati. Daca firele de praf sunt spre margine sticla nu o indepartati de tot; puteti sa le luati cu un scotch. Daca sunt mai spre centru trebuie inlaturata si tinuta tot asa cum am si aplicat-o. Firele de praf se inlatura tot cu un scotch. Procedurile de aplicare se reiau.

Si totusi..........

    Unele dezavantaje exista. Sticla temperata pe suprafete curbate nu intotdeauna satisfac dorintele noastre de protejare. Datorita tolerantelor de fabricatie "generoase" a touchscreen-urilor am constatat diferente notabile la acelasi model de smartphone. Am avut la aplicare 4 buc. acelasi model de smartphone la care s-au aplicat 4 buc. sticla temperata de la acelasi producator. Pe unul a stat perfect; la celelalte erau usor desprinse pe margini intre 0.2 si 1 mm.
    Deasemenea s-a constatat ca in timp apar inflorituri pe sub sticla sau bule de aer; motivul in acea zona s-a exercitat o presiune constanta sau lovituri (de la obiecte in buzunar, husa book, etc.) iar folia intermediara dublu adeziva s-a desprins de pe sticla (NU de pe display).
Deasemenea daca ne cade intr-un mod nefericit aparatul sticla se sparge sau crapa, necesitand inlocuirea ei imediata.

De unde cumparam si cine ne aplica in caz ca.......

    Noi comercializam din 2006 protectii pentru display, avem o experienta de neegalat si totusi daca va hotarati sa achizitionati o sticla de protectie (tempered glass) luati in calcul si oferta noastra unde beneficiati si de aplicarea gratuita in Str. Alunisului, nr. 193, sector 4, Bucuresti cu un telefon in prealabil la nr. 0728.428.428 / 021.634.34.33.
    Aveti aici link pentru;
- sticla de protectie (tempered glass)
- folii de protectie
- solutii de curatat display-ul

    In incheiere sper ca v-am fost util cu cele scrise mai sus si va urez succes.

  CATALIN

Comentarii

Nicio postare găsită

Scrie un comentariu